Manapság az egészségmegőrzés terén oly divatos, saláta receptek közül ajánlok néhányat. A saláták frissen készítve, csomagolva, elfogadható áraikkal, gyors és kényelmes vásárlást biztosítanak mindenki számára. Ám vannak olyan emberek, kik saját kevtelésükre, kisérletező kedvük kiélésére, alkotnak elfogyasztandó finomságokat.
Amiért nem részletezem, miből hány gramm, dekagramm szükséges; annak egyetlen oka van. Minden háziasszony, ifjú kisasszony, gyakorlati tapasztalatai alapján, jó érzékére és nagyijára hagyatkozva, el tudja dönteni, hogy önmagának, családjának, vendégeinek, miből, mennyit tegyen az általa készített salátába és az asztalra.
Véleményem szerint a x gramm, y dekagramm egyéni ízlést, íz harmóniát jelent. Úgy gondolom, még soha senki nem tudta az így megadott adatokkal elkészíteni azt a finomságot, mit a receptkönyvekben látott. Valahogy mindig mindenből a megadott mértéken felül kell beletenni, vagy az állaga nem lesz megfelelő.
Fotó: Kiss Antal / Piedone saláta
Jégsaláta
Paradicsom
Kigyó uborka
Grillezett sertés tarja
Vörösbab
Fehérbab
Morzsolt csemege kukorica
Lila hagyma
Fotó: Kiss Antal / Tzaziki saláta
Uborka
Tejfel
JOghurt
Fokhagymapor
Örölt fehér bors
Oregánó
Fotó: Kiss Antal / Tonhalas saláta
2 db Paradicsom
Jégsaláta
1 db Kigyó uborka
1 doboz Tonhalkonzerv
1 db Étkezési paprika
1 db California paprika
1 fej Lila hagyma
Fotó: Kiss Antal / Tonhalas saláta
Laktózérzékeny változat
4 cs Albert keksz
1 cs csoki puding
2 kanál liszt
2 kanál kakaó
15 dkg cukor
1 vanília cukor
½ l tej (laktózmentes)
1 vaj Liga margarin (laktózérzékenyeknek)
Kókusz reszelék
Az alkotó elemeket megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat. A forró masszával megkenjük a kekszeket, s ugyan úgy egymásra tesszük mint ahogy eredeti állapotában volt. Ezt követően a kókuszreszelékbe megforgatjuk és fóliába tekerjük.
Hűtőben tárolható. Tálalásnál kicsomagoljuk a fóliából és éles késsel, ferdén felszeleteljük.
Kiss Antal / Kokuszós süti
Fotó: Kiss Antal / Csokis banán