Szomszédunkban, a csodálatosan szép Kárpátalján, az emberi leleményesség, sok érdekes finomságott varázsol az helybéliek asztalára. Izelítőnek egy ott kóstolt salátát ajánlok becses látogatóim figyelmébe.
Fotó: Kiss Antal / Ukrán saláta
Csirkemell filét, sós, delicatesses vízben megfőzöm, majd apró szálakra szedem. A tányérra az alábbi elrendezésben kerülnek az alkotó elemek.
1 sor főtt, reszelt burgonya
1 sor főtt, reszelt tójás
1 sor összemorzsolt, tejfölös-hagymás chips
1 sor szálakra tépett csirkemell
1 sor csemege kukorica
Majonézzel takarjuk.
A rétegeket megismételjük, majd majonézzel zárjuk.
A majonézt szemes mákkal, a tányér szélét a megmaradt chipsszel díszítjük.
[Budapest, 2011-09-05]
JÓ ÉTVÁGYAT KÍNÁNOK!
Fotó: Kiss Antal / Tyuktöltelék
Ukrán konyha újabb remeke. Egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom!
Elkészítés:
Petrezselyem, só, bors, zsír (házi), majoránna, vegeta.
4 db főtt tojást apróra vágunk.
2 db nyers tojást felverünk, és az egészet összekeverjük.
Az így elkészült tölteléket, sütőpapírral kibélelt „őzgerinc” formába helyezzük.
A formában elhelyezett töltelék tetejére zsírt teszünk, hogy ne száradjon ki.
Figyelem: gyorsan megsül, 15-30 perc alatt aranysárga lesz.
Figyelem!
A normál őzgerincformába 12 tojás volt szükséges.
Azaz 8 főtt tojás, és 4 nyers tojás.
Budapest, 2012-04-08.
Fotó: Kiss Antal / Tyuktöltelék - sárga turó
fejeskáposzta, vöröshagyma, jogurt, majonéz, sárgarépa
Fotó: Kiss Antal / Görög káposztasaláta
tovább>>>életmód, receptek